Wintercross 2019

Inschrijven

Je kunt je vanaf 1 januari inschrijven voor de Wintercross op 24 februari 2019 door op onderstaande link te klikken. Houd je bankgegevens, licentie en transpondernummer bij de hand. Nederlanders kunnen uitsluitend via iDEAL betalen. Belgen adviseren we de Engelstalige link te gebruiken, want daarbij kun je via een normale bankoverschrijving betalen.

Lees voordat jij je inschrijft de algemene voorwaarden en klassenindeling goed!

Inschrijven: link (Nederlands) betaling alleen via iDEAL. 
Register: link (English) payment by bank transfer.
Registrieren: link (Deutsch)Zahlung bei Banküberweisung.

Klassenindeling
Alleen solo-klassen, geen quads of zijspannen. 

 1. MON/KNMV 85cc start- en trainingsbewijshouders.
  Hierin rijden de Kleine en Grote wielen bij elkaar. Deelname is mogelijk voor alle MX-licentiehouders van MON en KNMV, en buitenlandse rijders die zijn aangesloten bij een bond. 
 2. MON Liefhebbers, MON/KNMV Dames
  Hierin rijden MON-trainingsbewijshouders van 15 jaar en ouder en dames met een licentie van MON, KNMV of een buitenlandse bond.
 3. KNMV Basis- en Offroadlicentiehouders
  Hierin rijden de KNMV Basis- of Offroadlicentiehouders van 15 jaar en ouder. Alle enduroklassen, met uitzondering van klasse E, inters.
 4. MON Junioren, Senioren, Veteranen 
  Deelname is mogelijk voor MON’ers met een startbewijs bij de Junioren, Senioren en Veteranen. Buitenlandse rijders met een vergelijkbaar niveau kunnen ook in deze klasse starten. 
 5. MON Nat., KNMV Cup, KNMV/MON Jeugd 15+, MON 125cc Cup
  Deelname is mogelijk voor MON’ers met een startbewijs bij de Nationalen, MON/KNMV Jeugd,  MON/KNMV 125cc, KNMV Cup-rijders en rijders uit het buitenland met een vergelijkbaar niveau. Alle rijders in deze klassen dienen wederom 15 jaar of ouder te zijn.
 6. MON Inters, KNMV (O)NK en Internationaal
  Deelname is mogelijk door MON Inters, KNMV ONK- en NK-rijders, Enduro E (inters) en buitenlandse rijders met een vergelijkbaar niveau. Voor de winnaar van deze klasse ligt € 1.000,- klaar. Nummer 2 kan op € 500,- rekenen en nummer 3 op €250,-.

Algemene voorwaarden

 1. Het inschrijfgeld voor alle klassen bedraagt € 20,-, ook voor MBC-leden.
  Teruggave van inschrijfgeld is in geen enkel geval mogelijk, als de inschrijver niet komt opdagen.
 2. Deze wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van MON (Motorsport Organisatie Nederland).
  Dat betekent onder meer dat in alle klassen een aanvullende verzekering nodig is voor deelnemers die niet in het bezit zijn van een geldige MON-licentie (Start- of Trainingsbewijs of Offroadpas 2019). Extra kosten voor een dergelijke daglicentie zijn: € 20,-. Aan het verkrijgen van de daglicentie zijn voorwaarden verbonden, meer informatie daarover vind je hier, op de website van MON. Tijdens het inschrijven zijn zijn alle benodigde formulieren aanwezig.
 3. Alle deelnemers dienen zich tussen 08:00 uur en 09:00 uur te melden bij het inschrijfbureau voor het tonen van een geldige licentie van hun bond. Zonder geldige licentie kan er niet gereden worden. 
 4. Er wordt in alle klassen met transponders gereden. Deelnemers die geen eigen transponder hebben, wordt aangeraden er een te lenen. Er zijn een aantal transponders te huur bij de jurybus. Als je van dit aanbod gebruik wilt maken, dien je als borg een eenmalige machtiging voor € 250,- (de kosten van een transponder) te ondertekenen. Na het inleveren van de transponder wordt deze direct vernietigd.
 5. Je kunt bij de digitale inschrijving een voorkeursnummer opgeven. Degene die een nummer als eerste claimt, zal dat toegewezen krijgen. Is het door jou gewenste nummer al bezet, dan wordt door de organisatie een nummer toegekend op de wedstrijddag. Neem voor de zekerheid dus tape mee! 
 6. Je inschrijving is pas definitief wanneer alle verschuldigde kosten op de bankrekening van MBC De Zeven Heuvelen zijn bijgeschreven. 
 7. Rijders van buiten Nederland kunnen in alle klassen deelnemen, mits zij een licentie voor 2019 van een buitenlandse bond hebben. Een daglicentie of afvaardiging van een IMBA-bond is voor hen verplicht. Rijders met een afvaardiging hoeven geen daglicentie aan te vragen, maar betalen wel inschrijfgeld.
 8. De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers anders in te delen naar niveau.
 9. De minimumleeftijd in de klassen 2 t/m 6 is 15 jaar.
  Uitgezonderd van deze regel zijn rijders met dispensatie van de bond.
 10. De toegangsprijs bedraagt € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor jeugd van 6 tot 15 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar dienen onder begeleiding te zijn van een volwassene en mogen gratis naar binnen. MBC-leden hebben vrije toegang voor 2 personen. Deelnemers krijgen 2 gratis entreebewijzen, overige passagiers/metgezellen dienen entreegeld te betalen.