Historie

Het begin

De MBC is geboren op de boerderij van Piet Albers. Piet was al lang motorfanaat en had een stuk land beschikbaar waar zijn zoons op konden crossen. Na enige tijd kwamen daar steeds meer jongens uit de buurt op zondagmiddag met brommers en motoren naar toe om er te crossen. Als er genoeg waren dan werden er zelfs wedstrijdjes gehouden waarbij Piet de start en de finish verzorgde. Een jury was niet nodig en alles reed door elkaar, brommers, 250 cc, 500 cc en zijspannen. Meer smaken waren er in die tijd nog niet!

Op dat weiland begon o.a. de motorcrosscarrière van Karel Albers, Tonnie en Jan Kaal, later bereikten alle drie de internationale status en namen zij deel aan wedstrijden voor het Europees kampioenschap. Alle 3 de heren hebben later bestuursfuncties bekleed bij de MBC. Tonnie en Jan Kaal rijden al jaren niet meer, maar Karel Albers rijdt nog steeds bij de MON, KNMV (Dutch Twin Shock) en is ook actief in het off-road gebeuren. Karel restaureert oude crossmotoren en daar zijn enorme ervaring is hij ook een vraagbaak voor vele rijders in binnen- en buitenland.

Tonnie en Jan Kaal, Karel en Leo Albers

Kampioenenclub
Het toeval wilde dat de familie van een bekende Nederlandse crosser in 1970 in Groesbeek kwam wonen. Selly van Peer was de naam en Selly had een H-nummer, het hoogst bereikbare in de Nederlandse motocross. Selly vond dat de aanwezige liefhebbers een echt circuit nodig hadden om zich te ontwikkelen en maakte zich sterk voor het oprichten van een vereniging.
Zo kwam het dat in februari 1971 in de voorkamer van huize Albers de Motor- en Bromfiets Club “De Zeven Heuvelen” werd opgericht
door Jan Weijers, Wiel Zwitserloot, Selly van Peer en Piet Albers. Een club die vele kampioenen zou voortbrengen en dat zelfs nog steeds doet.